Liikennealasta uusi vientikärki Suomelle

Liikennealan murros tuo Suomelle uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Liikenteen viherryttäminen ja digitalisaatio mahdollistavat tehokkaan tavan vähentää liikenteen päästöjä ja luoda Suomeen uusia työpaikkoja. Ala voi olla Suomen uusi vientikärki.

Päästöjä vähentäville ratkaisuille on syntymässä laajat markkinat, kun EU:n mammuttimaiset suunnitelmat liikenteen viherryttämiseksi etenevät. Nyt on oikea aika hyödyntää suomalaista osaamista osana valtavaa murrosta.

Suomessa on liikennealalla useita jo vakiintuneita ja hyvässä kasvussa olevia yrityksiä, jotka kehittävät kestävän liikenteen ratkaisuja.  Tämä näkyy vientivetoisena kasvuna ja investointeina suomalaisyrityksiin. Näiden yritysten pärjäämisellä tulee olemaan merkittävä vaikutus niin ilmastoratkaisujen kuin alan osaamisen kehittymiselle.

Liikenneala on jo nyt merkittävä strategisen kasvun ja viennin toimiala, joka työllistää arviolta 175 000 henkilöä yli 31 000 alan yrityksessä. Globaaleilla markkinoilla onkin kysyntää Suomessa kehitetyille ratkaisuille. Suomen on hyödynnettävä kasvavan markkinan tarjoamat mahdollisuudet.

Suuressa liikennepäivässä 28.9.2021 pureudutaan siihen, kuinka uusilla digitalisaatioratkaisuilla vähennetään liikenteestä aiheutuvia päästöjä, tehostetaan logistiikkaa ja saadaan henkilöliikenteeseen uusia palveluja. Uusilla ratkaisuilla myös luodaan Suomessa toimiville yrityksille markkinoita ja kiihdytetään Suomen digivihreää vientiä. Haluamme nostaa Suomen Euroopan johtavaksi liikennemarkkinaksi, niin että Suomi ja suomalaiset yritykset hyötyvät meneillään olevasta murroksesta.

Tervetuloa mukaan!

Keskuskauppakamarin tuore Digitalisoituvasta liikenteestä vihreää kasvua ja vientiä -julkaisu on luettavissa täältä.

Kategoriat:Liikenne, Päivi Wood