Paras Suomi jokaiselle

Keskuskauppakamari edustaa yli 23 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin.

Missio

Kauppakamareiden tavoitteena on vapaa, vauras, avoin ja kilpailukykyinen Suomi. Sellainen Suomi on paras aivan jokaiselle, niin yksilöille, yrityksille kuin elinkeinoelämällekin. Se on missiomme.

Visio

Tulevaisuuden Suomi on rakennettu vahvojen arvojen mukaisesti: vapaus ja vastuullisuus, toimiva markkinatalous ja vapaa kilpailu sekä mahdollisuuksien tasa-arvo jokaiselle ihmiselle ja yritykselle kehittyä parhaaseensa sekä menestyä sen mukaisesti.

Toiminnan arvot

Kauppakamareiden toiminnan arvot ovat luotettavuus, asiantuntijuus, yhteistyö ja kansainvälisyys.

Toiminnan painopisteet

Toimintamme päämääränä on vaikuttavuus. Vaikuttavuus koostuu palveluista jäsenille, asiakkaille ja ympäröivälle yhteiskunnalle, rahavirroista ja resursseista sekä näkyvyydestä ja relevanttiudesta. Elinkeinoelämän ja yritysten itsesääntelyn edistäminen on erityisen tärkeä osa toimintaamme.

Vaikuttamisen tavat

Vaikutamme ratkaisukeskeisesti. Tarjoamme ratkaisuja yhteiskunnallisiin ja elinkeinoelämän ongelmiin. Verkotumme ja teemme yhteistyötä eri toimijoiden, päätöksentekijöiden ja median kanssa. Toimimme paikallisesti, valtakunnallisesti, Euroopan tasolla sekä maailmanlaajuisesti.

Kauppakamariryhmä

Keskuskauppakamari ja 19 kauppakamaria ympäri Suomen tekevät töitä Suomen ja suomalaisten tulevaisuuden ja työpaikkojen eteen. Meillä on yli 23 000 jäsenyritystä usealta eri toimialalta. Jäsenyrityksemme muodostavat noin 50 prosenttia yritysten liikevaihdosta ja noin 40 prosenttia Suomen työpaikoista. Toimintaamme säätelee kauppakamarilaki.

Keskuskauppakamari sijaitsee Helsingissä ja toimii valtakunnallisesti. Keskuskauppakamarissa on noin 50 työntekijää.

Itsenäisiä kauppakamareita on 19, ja ne toimivat ympäri Suomen. Kauppakamarilaisia on yhteensä noin 200. Yritykset ovat jäseninä alueensa kauppakamarissa ja jokainen kauppakamari on puolestaan Keskuskauppakamarin jäsen.

ANSIOMERKKIPALVELU

Kiitä ansioitunutta työntekijää – Hae ansiomerkkiä vuoden työntekijälle