Naisjohtajien mentorointiohjelma

Keskuskauppakamari pyrkii aktiivisesti edistämään naisjohtajuutta itsesääntelyn keinoin. Mentorointiohjelmamme vauhdittaa osaavia naisia uralla. Tällä sivulla tutustut mentorointiohjelmaamme.

Mentorointiohjelma vauhdittaa osaavia naisia uralla

Puolitoistavuotinen mentorointiohjelma tarjoaa ohjelman osallistujille mm. yhteisiä seminaareja, kahdenkeskisiä mentorointitapaamisia ja yritysvierailuita. Verkostoituminen aktorien kesken ja luottamuksellisen vertaisverkoston rakentaminen on merkittävä osa ohjelman kokonaisuutta. Mentorointiohjelmaan on osallistunut jo 360 naisjohtajaa.

Parhaillaan käynnissä on lokakuussa 2023 alkanut yhdeksäs mentorointiohjelma. Osallistujahaku kymmenenteen mentorointiohjelmaan on päättynyt 31.5.2024. Osallistujavalinnat tehdään kesällä 2024 ja kymmenes Naisjohtajien mentorointiohjelma alkaa lokakuussa 2024. Seuraavan kerran haku Mentorointiohjelmaan avataan keväällä 2025.

Ohjelman jälkeen liityt osaksi aktiivista alumniverkostoa. Women’s Leadership Growth -alumniverkosto järjestää aktiivisesti tapahtumia ja verkottaa mentorointiohjelman eri kurssien osallistujia.

Kymmenes Naisjohtajien Mentorointiohjelma
2024 – 2026

Keskuskauppakamari järjestää kymmenennen Naisjohtajien mentorointiohjelman. Ohjelman tavoitteena on vauhdittaa osaavien naisten etenemistä yhtiöiden liiketoiminnan johtotehtäviin ja hallituksiin. Ohjelma on suunnattu etenkin keskijohdossa toimiville naisjohtajille, jotka haluavat kehittää osaamistaan, pohtia uravaihtoehtojaan ja verkostoitua.

Mentorointiohjelma alkaa lokakuussa 2024 ja päättyy helmikuussa 2026. Jokaiselle ohjelmaan osallistuvalle aktorille Keskuskauppakamari rekrytoi mentorin. Mentorit ja mentoroitavat tapaavat toisiaan noin kahdeksan viikon välein kahdenkeskisissä tapaamisissa. Mentorointitapaamisten lisäksi ohjelma koostuu neljästä yhteisestä seminaarista, joissa paneudutaan mm. uratavoitteisiin, johtamiseen, henkilökohtaiseen kehittymiseen, vaikuttamiseen ja viestintään. Lisäksi ohjelma tarjoaa sparrausta hallitustyöskentelyyn niille aktoreille, jotka ovat jo hallitustyössä mukana tai ovat aloittamassa sitä.

Verkostoituminen aktorien kesken on merkittävä osa ohjelman kokonaisuutta. Osallistujia kannustetaan aktiivisuuteen yritysvierailujen ja verkostoitumistilaisuuksien järjestämisessä sekä ajatusten jakamisessa keskusteluryhmässä.

Mentorointiohjelman toteutuksessa hyödynnetään digitaalista Howspace-alustaa. Oppimisalusta syventää ohjelmaan valmistautumista, tarjoaa sähköiset materiaalit, joustavan viestintäkanavan osallistujille sekä toimii tukena mentorointitapaamisissa ja ohjelman tapahtumakalenterina.

Ohjelman seminaarit järjestetään Helsingissä, tarvittaessa järjestämme etäosallistumismahdollisuuden. Ohjelman aikana voidaan toteuttaa oheistapahtumia myös muualla Suomessa. Myös ohjelmaan osallistuvia kannustamme järjestämään tapaamisia ja tapahtumia ryhmälle.

Ohjelma

Kahdenkeskisten mentorointitapaamisten lisäksi ohjelma koostuu yhteisistä seminaareista, joissa tarkastellaan johtamista ja johtajuutta eri näkökulmista.

Yhdeksännen mentorointiohjelman seminaarit:

AVAUSSEMINAARI: TAVOITE
Ma 28.10.2024 klo 13 – 17, Kauppakamaritalo, Alvar Aallon katu 5, Helsinki

 • Ohjelma avaus ja osallistumisohjeet
 • Mentorin ja alumnin puheenvuorot
 • Oman tavoitteen kirkastaminen
 • Evästykset mentorointimatkalle

1. VÄLISEMINAARI: JOHTAMINEN
Ma 17.3.2025 klo 13 – 17, Kauppakamaritalo, Alvar Aallon katu 5, Helsinki

 • Johtajan jaksaminen ja hyvinvointi
 • Johtajan itsensä johtaminen ja kehittäminen
 • Osaamisen johtaminen

2. VÄLISEMINAARI: VAIKUTTAMINEN JA VIESTINTÄ
Ma 25.8.2025 klo 13 – 17, Kauppakamaritalo, Alvar Aallon katu 5, Helsinki

 • Vaikuttaminen suomalaisessa yhteiskunnassa
 • Viestintä ja johtajan henkilöbrändi
 • Esiintymisvalmennus

PÄÄTÖSSEMINAARI: MUUTOSJOHTAMINEN
Ma 9.2.2026 klo 13 – 17 + päätösillallinen, Kauppakamaritalo, Alvar Aallon katu 5, Helsinki

 • Muutosjohtaminen
 • Naisjohtajuus Suomessa
 • Kuinka ohjelmalle asetetut tavoitteet saavutettiin?
 • Ohjelman päätös ja päätösillallinen

Oheisohjelmat

Järjestämme seminaarien lisäksi runsaasti oheisohjelmaa ja verkostoitumismahdollisuuksia ohjelman aikana. Lisäksi ohjelman aktorit ja mentorit voivat järjestää yritysvierailuita ja tapahtumia ryhmälle. Oheisohjelmaa järjestetään vähintään seuraavasti:

Ke 23.10.2024 klo 15.00 – 17.00 Teams- ennakkotapaaminen: TERVETULOA
– Tervetuloa ohjelmaan, osallistujaesittelyt ja ohjelman Howspace-työtila tutuksi

To 28.11.2024 klo 17.00 – 19.00 Get together: TUTUSTUMINEN KESKUSKAUPPAKAMARIIN ja RYHMÄN OSAAMISKARTTA

Ti 21.5.2025 klo 17.00 – 19.00 Get together: VASTUULLISUUS LIIKETOIMINNASSA

Ti 25.11.2025 klo 17.00 – 19.00 Get together: JOHTAMINEN KANSAINVÄLISESSÄ YMPÄRISTÖSSÄ

Oheistapahtumat järjestetään Helsingissä, Kauppakamaritalossa, os. Alvar Aallon katu 5.
Tarjoamme tarvittaessa etäosallistumismahdollisuuden.

Osallistujien valinta

Mentorointiohjelmaan valitaan hakemusten perusteella 40 osallistujaa. Kriteereinä valintaan ovat johtamiskokemus sekä tavoitteet ja osoitus potentiaalista tulevaisuuden johtajana. Valinnassa huomioidaan lisäksi mm. myös osallistujien positiot, toimialat ja koulutustaustat, jotta ryhmä kokonaisuutena on mahdollisimman monimuotoinen. Yleensä samasta organisaatiosta voidaan valita ainoastaan yksi hakija.

Hakuaika päättyy 31.5.2024. Hakemukset käsitellään ja valinnoista ohjelmaan ilmoitetaan kesäkuussa 2024. Mahdollisista peruutuspaikoista ilmoitetaan elokuussa 2024. Mentorit valitaan syksyllä 2024.

Hakemuksessa pyydämme sinua erityisesti kertomaan motivaatiostasi, miksi haet mukaan mentorointiohjelmaan ja mitä tavoitteita haluat ohjelman avulla saavuttaa. Pohdi tarkoin ja kerro hakemuksessa, mitkä ovat keskeisiä kysymyksiä, joita haluat mentoroinnin aikana käsitellä. Ohjelman järjestäjä Keskuskauppakamari rekrytoi mentorit ohjelmaan valituille hakemuslomakkeella annettujen tietojen perusteella, joten varaathan aikaa hakemuksen laatimiselle.

Osallistumismaksu

Normaalihinta 3.700 € alv. 0 % (4 588 € sisältäen alv. 24 %)
Alennettu hinta kauppakamarien jäsenyritysten osallistujille 3.300  € alv. 0 % (4 092 € sisältäen alv. 24 %).
Osallistumismaksu laskutetaan ohjelman alkaessa lokakuussa 2024. Osallistumismaksu voidaan tarvittaessa laskuttaa erissä, jolloin ensimmäinen erä lokakuussa 2024 ja toinen erä toukokuussa 2025.

Lisätiedot

Ohjelmasta vastaa Keskuskauppakamarin palvelujohtaja Mari Hakkarainen.

Tiedustelut: 09 4242 6200 tai naisjohtaja@chamber.fi

#naisjohtajat
naisjohtaja@chamber.fi

Hakuaika on päättynyt

Hakuaika 10. Naisjohtajien mentorointiohjelmaan on päättynyt 31.5.2024. Valinnoista ilmoitetaan kesäkuussa 2024.

Tarvittaessa voit olla meihin yhteydessä: naisjohtaja@chamber.fi

Voit myös jättää yhteystietosi, niin lähetämme sinulle tietoa tulevista ohjelmista. Lomakkeen löydät tämän sivun alaosasta.

Käynnissä oleva Naisjohtajien mentorointiohjelma

Ohjelma 2023 – 2025 /9

Yhdeksäs Naisjohtajien mentorointiohjelma alkoi lokakuussa 2023.

Aikaisemmat Naisjohtajien mentorointiohjelmat

Oletko kiinnostunut tulevista Mentorointiohjelmista?

Voit jättää yhteystietosi, niin lähetämme sinulle tietoa tulevista ohjelmista.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Naisjohtajakatsaukset

Ajankohtaiset