Rahoitus

Yrityksille on tarjolla julkista ja yksityistä rahoitusta kasvua ja kansainvälistymistä varten. Kauppakamarit tekevät yhteistyötä eri rahoituskumppanien kanssa.

Kasvun ja kansainvälistymisen rahoitus

Pankki ja rahoitusyhtiö on yritykselle välttämätön kumppani hoitamaan jokapäiväistä maksuliikennettä, ja usein rahoittamaan kasvua ja kansainvälistymistä. Luottovakuuttajat ovat myös riskienhallintakumppani.

Business Finland on julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää vientiä ja matkailua sekä houkuttelee Suomeen investointeja ja pääomasijoituksia.

ELY-keskukset
Suomessa toimivat 15 ELY-keskusta tarjoavat mm. yritysten neuvonta-, rahoitus- ja kehittämispalveluita. Kun haluat keskustella yrityksesi tarpeista ja tulevaisuudesta, ota yhteys oman alueesi ELY-keskuksen asiantuntijaan.

Enterprise Europe Network
Suomessa pk-yritykset niiden sijaintipaikasta riippumatta voivat hyödyntää Helsingin seudun kauppakamarissa toimivan Enterprise Europe Network –yksikön kansainvälistymispalveluita. Verkoston maksuton palvelutarjooma on laaja ulottuen EU-asioihin liittyvästä neuvonnasta ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kartoittamiseen. Verkoston asiantuntijat auttavat yritystäsi myös selvittämään, mitkä EU:n rahoitusohjelmat voisivat olla käyttökelpoisia juuri sinun yritystoiminnassasi. Enterprise Europe Network -verkoston kokoama suomenkielinen EU-rahoitusopas löytyy täältä.

FiBAN
Voit saada yrityksellesi rahoitusta myös ulkopuolisilta pääomasijoittajilta tai bisnesenkeleiltä. Bisnesenkelit ovat yksityisiä pääomasijoittajia ja kanssayrittäjiä, jotka sijoittavat pääasiallisesti kasvuyrityksiin. Sijoittaja yhteyksiä tarjoaa FiBAN.

Finnvera
Finnvera on kasvun, kilpailukyvyn ja kansainvälistymisen rahoittaja, ja usein yritysten pankkirahoituksen täydentävä. Sen palveluihin kuuluvat lainat, takaukset, pääomasijoitukset ja viennin rahoituspalvelut. Finnvera on Suomen virallinen vientitakuulaitos.

Viennin rahoitus

Vientikaupan rahoituskiertue

Kauppakamarit yhdessä Finnveran, pankkien ja luottovakuuttajien kanssa järjestävät yrityksille alueellisia tilaisuuksia vientikaupan rahoitusosaamisen vahvistamiseksi.

Kauppakamarit järjestävät myös vientikaupan maksutapoihin liittyviä koulutustapahtumia ja välittävät tietoa ICC-sopimusmalleista ja ehdoista remburssit, perittävät ja takaukset mukaan lukien. Tutustu materiaaleihin ja koulutuksiin ICC:n kaupasta.

Asta Kouri

Projektipäällikkö, Kansainvälinen kauppakamari ICC Suomi

+358 50 464 6407